Seura 30 vuotta

Päiväkummun Pesiksen entisiä ja nykyisiä toimihenkilöitä, valmentajia sekä pelaajia kokoontui perjantaina 1.3.2024 juhlistamaan viime vuonna 30 vuotta täyttänyttä seuraa. Seuran puheenjohtaja Miia Porola toivotti lähes 50 hengen juhlaväen tervetulleeksi tilaisuuteen ja korosti alkupuheessaan, miten alkuperäiset seuran arvot ovat erittäin hyvä ohjenuora tämänkin päivän toimintaan.

- Päiväkummun Pesiksen tavoitteena on ollut alusta saakka edistää nuorten ja aikuisten pesäpalloharrastusta ja monipuolista liikkumista kivassa seurassa ja turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Tärkeitä arvoja seurassa on läpi vuosien ollut hyvä joukkuehenki ja tasa-arvoisuus, jota halutaan edelleen vaalia seuran toiminnassa ja välittää joukkueille, Porola alusti. 

Tilaisuudessa kuultiin mm., miten seuran toiminta on aikanaan lähtenyt liikkeelle yksinomaan kiinnostuksesta ja innostuksesta lajiin, ilman ammattilais- tai valmennustaustoja. Pohjanmaalla oli oltu aikanaan ihmeissään seuran jäsenmäärästä. Se oli kuulemma siihen aikaan valtakunnan tasolla mittava, eikä PK-seudun siellä mielletty olevan varsinaisesti mikään pesäpallopitäjä. Päiväkummun Pesiksessä oli jäsenrikkaimpina vuosina joukkueita jokaisessa ikäluokassa ja joissain ikäluokissa useitakin. Tällä hetkellä seurassa on noin 90 jäsentä.

Seuran toiminta nojaa tällä hetkellä aikuisten toimintaan eri sarja- ja harrastetasoilla. Kahden naisjoukkueen voimin on tänä vuonna tarkoitus osallistua alue- ja maakuntasarjoihin. Maakuntasarjasta tuli viime vuonna sarjavoitto ja mahdollisuus oli nousta Suomi-sarjaan, mutta joukkue halusi vielä hioa pelitaitojaan talven yli. Nälkä on nyt kova ja joukkue aikoo kunnianhimoisesti voittoon myös tänä vuonna ja nousta sitten entistä varmempana Suomi-sarjaan. Toinen naisjoukkueista lähtee aluesarjaan tosissaan mutta rennosti ja tekemisestä nauttien.

Nyt toista kauttaan seurassa aloittava miesjoukkue puolestaan jatkaa maakuntasarjassa. Viime kausi oli voitokas tuloksena maakuntasarjan toisen sija. Harrastejoukkue on toiminut seurassa pitkään ja osallistuu omaan kuntopesissarjaansa pääkaupunkiseudulla sekä erilaisiin muihin peli- ja turnaustapahtumiin ja pyrkii tarjoamaan hauskaa ja leppoisaa mutta opettavaista pesäpalloa kaikille yli 18-vuotiaille.

Vapaamuotoisen juhlan kruunasi kattavan historiakerronnan lisäksi seuran uuden logon julkistus. Seuran hallitus koki, että tässä juhlavuoden kunniaksi on hyvä päivittää graafista ilmettä ja luoda koko seuran käyttöön yhtenäinen logo, mistä meidät tunnistaa. Lilansävyinen värimaailma on koettu kaikissa joukkueissa omaksi, joten uusi logokin suunniteltiin siltä pohjalta.

Juniori- ja senioritoiminnalle tuli juhlassa pyyntöjä, ja mikä olisikaan tulevaisuudessa sen hienompaa kuin Superpesiksen yhteydenotto menestyneen pelaajan kasvattajaseuralle.


Teksti: Satu Saarivuori ja Miia Porola

Kuvat: Kiia Kontuvirta